Gril je modernou investíciou, ktorá dokáže navýšiť hodnotu domácnosti. Vo všeobecnosti sa však viete stretnúť s niekoľkými druhmi, pričom každý z nich disponuje vlastným funkciami a dizajnom. Čo by ste si mali všímať pri výbere grilu? Oboznámte sa so základnými druhmi a zistite, ktorý je pre vás najvhodnejší.
Plynový gril
Plynový gril je úsporný a efektívny počas celej jeho životnosti. Vyznačuje sa odolnosťou proti mechanickému poškodeniu, aj keď s faktorom korózie lepšie bojuje nerezová verzia než liatina. So zvyšujúcimi sa nárokmi spotrebiteľov súčasne narastajú aj nové technológie plynových grilov. Dnes tak nie je problém nájsť kvalitný gril, ktorého grilovací systém má oceľové, keramické, infračervené horáky alebo lávové kamene. Na terasu a do záhrady sa lepšie hodí stolový gril, hoci nájdete aj zaujímavé dizajny prenosných modelov. Základné vybavenie plynového grilu by malo obsahovať zapaľovanie, prípojku na plynovú fľašu, odklápacie veko, transportné koliesko a ďalšie komponenty.
Gril na drevené uhlie
Gril na drevené uhlie pripravuje pokrmy špecifickej vône a chuti. Ide o všestranné zariadenie, s pestrými funkciami. Za zmienku stojí vodný gril s nádobkou na vodu – tá riadi teplotu ohrevu pre ideálnu prípravu mäsa. Vedeli ste, že niektoré grily na uhlie majú schopnosť údenia? Vlastná udiareň v grile je totiž v súčasnosti značne obľúbená. Záhradný gril na drevo sa vyrába z rôznych materiálov. Patrí sem napríklad hliník, pre ktorý je výsledný produkt ľahký, avšak na úkor jeho odolnosti. Liatina má veľkú odolnosť a pomerne dlhú životnosť. Snáď najodolnejšími vlastnosťami sa môže popýšiť oceľ. Gril z ocele je veľmi pevný, ale o to cenovo náročnejší.
Elektrický gril
Pokiaľ ide o aspekt pohodlia, elektrické grily majú spomedzi všetkých druhov do istej miery navrch. Tento typ grilu využíva na grilovanie potravín elektrickú energiu. Grily s automatickými programami majú za úlohu postarať sa o kvalitu surovín podľa preferencií majiteľa. Pôsobivé vlastnosti elektrických grilov sú tiež nastavenie času a teploty grilovania, indikátor hlásiaci fázu spracovania mäsa zvukovým signálom či nepriľnavý povrch z liateho hliníka. Zariadenie si nevyžaduje príliš veľa miesta a hodí sa najmä pre osoby, ktoré od grilu očakávajú dosiahnutie optimálnej teploty za krátky čas.
ZDROJ: Natívny článok spoločnosti MALL.SK
Zdieľať obsah